Стейси Аластър и Стефан Цветков подписаха договора за домакинството на

28.07.2011
Стейси Аластър и Стефан Цветков подписаха договора за домакинството на

  На 28 юли 2011 година президентът на БФТ Стефан Цветков и президентът на Борда на директорите на WTA Стейси Аластър подписаха договора за домакинство на "Турнира на шампионките". Официалното събитие се състоя днес в зала "Армеец Арена", която в периода 2012 - 2014 г. ще приеме престижната надпревара на осем от най-добрите тенисистки в света.

   На подписването на контракта присъстваха министър - председателят на Република България Бойко Борисов, вицепремиерът и финистър на финансите Симеон Дянков, министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков, първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова и членовете на УС на БФТ Рангел Марков, Янаки Янакиев, Екатерина Генова и Явор Цаков.

   “Това е едно от най-големите събития в света на тениса. Искам да благодаря на премиера и на всички, свързани с построяването на тази чудесна зала. Това е едно съоръжение, с което сме горди и което доста улесни нашата кандидатура. Надяваме се да направим тази проява много успешна в световен мащаб“, коментира президентът на БФТ Стефан Цветков.

   Стейси Аластър, която е и главен изпълнителен директор на WTA, остана впечатлена от новата зала в София и похвали кандидатурата на тенис федерацията за домакинство на турнира.

   “Развълнувана съм да съм тук в София и в тази зала от световна класа. Много е трудно да се влезе в календара на WTA. Когато разгледахме кандидатурата на София и имайки предвид подкрепата на премиера и на правителството, разбрахме, че това фантастично съоръжение е мястото, на което ще се проведе турнирът. Освен че тази проява предлага високо ниво на тенис и ще е добра реклама за България, ще бъде мотивираща за едни бъдещи шампиони от световна класа като Цветана Пиронкова. WTA ще бъде един бъдещ партньор на България“, сподели Аластър.
   Тя подари на премиера Бойко Борисов тенис ракета, с каквато играе Мария Шарапова.

   "Виждате, че в условията на финансова криза ние инвестирахме в съоръжения, които първо с времето ще се изплатят, и второ - дават възможност на българските спортисти да се изявяват. Днес е времето на Григор Димитров и Цветана Пиронкова, но всички наши звезди трябва да печелят титли и медали. Така че ние като държава сме били длъжни много отдавна да имаме такава зала. За радост в събота официално я откриваме, а виждате, че вече тя се използва по предназначение", посочи министър - председателят. 

-->