Начало

 -> 

София

 -> 

Развлечение и отдих

   Столицата разполага и с разнообразни съоръжения за спорт – открити и закрити басейни, тенис кортове, модерни спортни зали, паркове, а стадионите в града посрещат многобройните фенове на големите български футболни отбори.
   Парковете в София са любимо място за отмора и спортуване. В самия център на града се намира парк Борисовата градина, близо до Националния дворец на културата е Южният парк. Край София – в гр. Ихтиман и с. Равно поле, са изградени и две голф игрища, които предлагат добри условия за практикуване на този вече популярен в България спорт.
   През зимата планината Витоша е любимо място на скиори и сноубордисти, а през лятото е сред най-предпочитаните места за пикник и пешеходен туризъм. В границите на планината се намира и природният парк „Витоша” – най-старият на Балканския полустров. Растителният свят на парка е изключително богат и многообразен. Десет от витошките върхове са с надморска височина над 2000 метра, като най-висок сред тях е Черни връх (2290 м). Той се издига в централната част на планината. Витоша е предпочитано място за отдих на много столичани и гости на града. През почивните дни поляните и пътеките в парка се оживяват от любителите на красивата природа. В

София има и зоопарк, който е най-големият в страната. Той е разположен в южната част на града и е любимо място за разходка на малки и големи.
   За децата в София има множество забавления. В много от парковете има изградени модерни и сигурни съоръжения за игра, на разположение на малчуганите в града има и детски паркове, както и клубове за игра на закрито.
  Като всеки един голям град, София предлага настаняване, което може да удовлетвори всеки вкус. Тук функционират голям брой висококатегорийни хотели и световни вериги, хостели и по-малки и семейни хотели. Заведенията са изключително разнообразни и предлагат забавление за всички вкусове – дискотеки, ресторанти, барове, пиано барове, фолк клубове, таверни, сладкарници, заведения за бързо хранене и много други.
   София е град с много добре развит СПА туризъм. Минералните ресурси в близкия курорт Банкя предлагат чудесни условия за лечение, рекреация и уелнес. В самата столица има десетки дневни спа центрове, в които можете да намерите спокойствие и почивка и да се отдадете на възстановителни и разкрасяващи процедури.
   Популярният булевард „Витоша” е сред любимите места на гостите и жителите на столицата. Тук са разположени магазини на световни марки, а статутът му на пешеходна зона го превръща в приятно място за разходка и отмора. Възможностите за пазаруване в града са много и разнообразни - тук са съсредоточени някои от най-големите търговски центрове на Балканския полуостров.

ОЩЕ ЗА РАЗВЛЕЧЕНИЯ И ШОПИНГ ВИЖТЕ ТУК

-->