Супервайзърът впечатлен от “Арена Армеец”

14.02.2012
Супервайзърът впечатлен от “Арена Армеец”

Първа инспекция на “Арена Армеец” в София направи Фабрис Шуке, супeрвайзър от страна на женската тенис асоциация за турнира на шампионките. Мачовете ще се играят в края на годината в новата многофункционална зала в българската столица.

Французинът бе придружаван от Стефан Цветков, председател на Българската федерация по тенис, и от генералния секретар Николай Пръвчев.

“Идвам тук за първи път и наистина съм впечатлен приятно от залата. Нова, голяма, има място за всичко. За разлика от тази в Бали (там бе турнирът преди), която бе малка. В това огромно пространство тенис кортът може да се загуби, но е по-лесно да намаляваш площта, отколкото да търсиш допълнителна. Ще се погрижам за всичко, но още е рано да се говори как точно ще се преустрои залата, колко ще бъдат редовете с VIP ложи и т.н.”, сподели Шуке.

Той е имал срещи и разговори с представители на БФТ на шампионата на WTA в Истанбул миналия сезон и на турнира “Газ дьо Франс” в Париж преди дни. 

“Голяма полза за турнира е, че с организацията се занимават хора от федерацията, защото са наясно как да свършат работата. Ние ще помагаме с реклама на турнира по всякакъв начин – с телевизионни клипове, в интернет, като предимство е цифровата ни платформа. Почти съм сигурен, че ще има много зрители. Все пак тенисът е изключително популярен в България, а и притежавате звезда като Цветана Пиронкова. Дори и да не се класира, тя ще играе с уайлд карт,  а това и новият формат всеки срещу всеки са гаранция за интерес към турнира на шампионките. Заедно ще опитаме да направим най-основното за момента, защото сте домакини за първи път и нещата трябва да станат постепенно”, допълни Шуке. 

-->