Ана Иванович: В София ще има голям тенис

29.12.2011
Ана Иванович: В София ще има голям тенис

Ана Иванович даде интервю специално за сайта на Турнира на шампионките в София.

 

- Поздравления за победата ви в турнира на шампионките! Кажете ни нещо за финала!

- Финалът тази година наистина бе страхотен! Радвам се, че успях да защитя титлата си! Преживяхме неворятна седмица. А играта, която показах на финала, бе най-добрият начин да завърша сезона.

 

- Какво друго се случи през тази седмица?

- Беше наистина забавно – имахме разнообразни занимания. Заедно с Роберта Винчи се включихме в приготовлението на сладкиши, с чиято продажба осигурявахме средства за фондовете на УНИЦЕФ. Имах възможност да посещавам СПА, както и да ходя на плаж. Разбира се, тренирах...

 

 - Какво е означава този турнир за вас?

- Наистина бе невероятно от страна на Кевин и Ани Ливзи да ми осигурят тази "уайлд кард". Радвам се, че се възползвах по подобаващ начин от възможността и спечелих турнира! Чудесно събитие и чудесен начин да завърша сезона!

 

- Какво е чувството да си победител в надпреварата на 8 толкова добри състезателки?

- Наистина се чувствам специално. Регламентът бе на директна елиминация и на никого не му се иска да дойде само за един мач. Имах изключителен късмет при участието си тук.

 

- Знаете ли, че турнирът се мести в София за следващите 3 години? Била ли сте досега в България и какви са очакванията ви за софийския турнир?

- Била съм в България – играла съм за "Фед къп" там. Много ми напомня на Сърбия. Все пак сме съседи. Сигурна съм, че в София ще организират вълнуващо събитие – още един добър турнир като този тук!

 

-->