Пиронкова: Да играя в Турнира на шампионките, е нещо специално

29.03.2012
Пиронкова: Да играя в Турнира на шампионките, е нещо специално

Най-силната българска тенисистка Цветана Пиронкова даде интервю специално за сайта на Турнира на шампионките.

 
- Цвети, амбицирана ли си да се класираш за турнира по право – с титла от състезание от категория „Интернешънъл”, а не с покана?
 
- Да, разбира се. Една от целите ми през този сезон е именно да спечеля титла от състезание на WTA. Като гледам календара, имам доста възможности да го направя до октомври.
 
- А би ли имало разлика за теб в начина за достигане до София?
 
- Може би. Радвам се, че ще получа „уайлд кард” за Турнира на шампионките и благодаря за нея на организаторите. Но ако се класирам според регламента, тогава ще бъда истински щастлива!
 
- От години не си играла официален мач в България...
 
- Така е, май от 2009 година. Затова вече се вълнувам от срещата с родната публика. Аз обичам да играя в България, макар че отговорността е много голяма. Досега не съм го правила на турнир от такава величина, така че за мен изживяването ще бъде още по-специално.
 
- Какви задачи си си поставила за 2012 г.?
 
- Както вече казах, една от целите ми е спечелване на първа титла от турнир на WTA. Другите задачи, които съм си поставила, са да подобрявам играта си и да бъда по-постоянна в изявите си. Има и много други неща, но ще ги запазя за себе си.
 
- Какво би пожелала на читателите на sofia-tennis.bg?
 
- Колкото и клиширано да звучи, желая на всичките ви читатели да бъдат по-позитивни. И винаги да намират причина, да се усмихват. Защото никоя трудност не обича усмивките.
 
 
Любомир Тодоров
-->