Първа титла и място в Топ 100 за Бабош

27.02.2012
Първа титла и място в Топ 100 за Бабош

Сезонът в женския тенис продължава с изненадите. Само допреди 2 седмици Тимея Бабош можеше да преброи победите си в основна схема на турнир от календара на УТА на едната си ръка. Силната серия на 18-годишната унгарка в Монтерей не само й донесе първа титла от такава категория, но и я включи в списъка на състезателките с шанс да участват в турнира на шампионките в София.

На финала в Мексико Бабош измъкна 6:4, 6:4 срещу Александра Каданцу (Рум), която също за първи път игра за купа от веригата на асоциацията. Нещо повече, унгарската тийнейджърка отстрани по пътя си поставените под №3 и №2 Сорана Кърстя (Рум) и Сара Ерани (Ит).

“Изненадана съм, защото изобщо не бях нервна в първия си финал. Опитах се да играя така, както мога, да съм агресивна. Внимавах за сервиса си, а след като съперничката ми не стигна до възможност за пробив, значи съм си свършила работата”, коментира шампионката.

Титлата осигури на Бабош и дебют в топ 100 на световната ранглиста. Националната състезателка на страната си за “Фед къп” скочи с 39 места до 68-а позиция.

 

-->