Азиатка оцеля в турнира на изненадите

05.03.2012
Азиатка оцеля в турнира на изненадите

Су-Вей Сие не е от най-популярните тенисистки в света. Но след  невероятната си серия, която я изведе до титла в Куала Лумпур, скромната тайванка вече е претендентка за едно от местата в турнира на шампионките в София.

Подобно на повечето спортисти от Азия, тя не обича да говори много. Но е упорита и въпреки че губеше със сет и 2:4 от Петра Мартич на финала, вдигна купата. Донякъде с късмет, тъй като съперничката й от Хърватия се отказа при 6:2, 5:7, 1:4 заради изтощение. В същия ден на полуфинала Мартич игра три часа, спаси мачбол и измъкна 6:7 (5:7), 7:5, 7:6 (7:5) срещу бившата №1 в света Йелена Янкович.

Сие влезе в основната схема от квалификациите като №123 в ранглистата и спечели първа титла още в дебюта си на финал във веригата на женската асоциация. Единствената друга тенисистка от Тайван с турнирни победи бе Ши Тин Ван (6 пъти). Су-Вей Сие тренира с австралиеца Пол Макнеймии тъй като той не може да пътува навсякъде с нея, праща съветите си по интернет. Шампионката в Куала Лумпур е запалена по фотографията и снима всичко, което й хареса.

-->